Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Μυστήρια και γεωμετρικά σχήματα

DrawingΤότε που ακόμη ο ανθρώπινος πολιτισμός βρισκόταν στα πρώτα στάδια της μορφοποίησης του, ο άνθρωπος είχε ήδη αναπτύξει την ιδεολογία της θρησκείας που αρχικά είχε σκοπό την πνευματική του ολοκλήρωση ( το πώς κατέληξε να
την χρησιμοποιούν διάφοροι δεν μας αφορά στο παρόν άρθρο..). Ψάχνοντας λοιπόν διαδρόμους και τρόπους επικοινωνίας μέσα στην υλική πραγματικότητα του κόσμου ,
με τον άπιαστο θεό, με το άυλο θείο, ταύτισαν και εξήγησαν την ύπαρξη του Υπεράνω με συγκεκριμένα σύμβολα. Αυτά τα σύμβολα δεν είναι άλλο από μια γεωμετρική σύνθεση διάφορων γεωμετρικών σχημάτων ή αν θέλετε ένα γεωμετρικό πρότυπο, με τη βοήθεια του οποίου μπορεί να κατανοηθεί η ύπαρξη του κόσμου.


Για παράδειγμα, η Ιερή Γεωμετρία περιγράφει την αρχιτεκτονική του Σύμπαντος με δισδιάστατη και τρισδιάστατη μορφή. Ο κατακόρυφος άξονας ταυτίζεται με την ασύλληπτη δύναμη των ουρανών η οποία διοχετεύεται στους ανθρώπους, ενώ οι οριζόντιοι τους δεσμούς του ανθρώπου με τη δύναμη της ζωής.

Πολύπλοκα διακοσμητικά στολίδια και θαυμάσια αρχιτεκτονικά έργα, δημιουργούν ένα ηθικό και πνευματικό κόσμο, ο οποίος εκφράζει τέτοια ανθρώπινα συναισθήματα και αξίες όπως πίστη, ελπίδα και δικαιοσύνη.

Αρκετοί επιστήμονες έφτασαν στο συμπέρασμα πως η γνώση και η κατανόηση αυτού του συμβολισμού των γεωμετρικών σχημάτων, πλησιάζει στην κατανόηση του θεού. Σε όλα τα γεωμετρικά σύμβολα και πρότυπα, διακρίνεται μια επανάληψη περιοδικών κύκλων: η ανοιξιάτικη αυγή, το καλοκαιρινό μεσημέρι, το φθινοπωρινό σούρουπο, το χειμερινό μεσονύκτιο, η γέννηση, η ανάπτυξη, η ωρίμανση, ο θάνατος. Το κάθε γεωμετρικό σχήμα γίνετε αντιληπτό ως ένας πρωτότυπος χάρτης, ο οποίος αποτελείται από διάφορα κρυμμένα στοιχεία τα οποία βοηθούν να κατανοηθεί η κατασκευή και η λειτουργία του κόσμου, της ανθρωπότητας, του σύμπαντος.

Σημαντικό εργαλείο και μέσο για την προσωπική πνευματική ανάπτυξη είναι οι γεωμετρικές μορφές της Ιερής Γεωμετρίας. Δεν γίνεται σε όλους αντιληπτή η δύναμη που κρύβεται μέσα στις γεωμετρικές μορφές. Όπως επίσης , δεν μπορούν όλοι να καταλάβουν πώς υπάρχει η δυνατότητα επαφής με ένα φανταστικό, ενεργειακό κόσμο πληροφόρησης και τεράστιων δυνατοτήτων. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται, πως τέτοιοι άνθρωποι χάνουν πάρα πολλά.

Σήμερα, η ανθρωπότητα χάνει την ευκαιρία να δεχτεί και να αφομοιώσει την κοσμική ενέργεια, με συνέπεια στο μέλλον να επηρεαστεί η φυσική και η πνευματική εξέλιξη, αφού η κατανόηση απλών αλήθειων όπως είναι η Ιερή Γεωμετρία, οδηγεί στην εξέλιξη και μορφοποίηση του υποσυνείδητου και στο άνοιγμα της καρδιάς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου