Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρισμού με φωτοβολταικά Les Mees

Ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός με τη χρήση φωτοβολταικών συστημάτων  Les Mees, βρίσκεται στη Νότια Γαλλία στην ημιορεινέ περιοχή La Colle des Mees , σε ύψος 800 μέτρων από τη στάθμη της θάλασσας και θεωρείται ο μεγαλύτερος του είδους του στη χώρα. 

Η θέση του βάση του μεγάλου υψομέτρου της, δίνει τη δυνατότητα στα συστήματα αυτά να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια κατά  10- 15% μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη. Ολόκληρο το έργο εκτείνεται σε μια περιοχή των 200 εκταρίων, μέσα στον οποίο έχουν εγκατασταθεί 112000 φωτοβολταικά πανέλα τα οποία μπορούν να παράξουν καθαρά οικολογική ηλεκτρική ενέργεια της τάξης των 100 MWatt, η οποία είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες σε ηλεκτρισμό 12000 νοικοκυριών. Η μελέτη και ο σχεδιασμός του έργου και η εγκατάσταση των συστημάτων έγινε από την εταιρεία Siemens.  







1 σχόλιο: