Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πλωτές κατοικίες

Ο αυστριακός κατασκευαστικός όμιλος Kleindienst Group δραστηριοποιείται εδώ και 10 χρόνια στη Μέση Ανατολή και σύντομα θα προχωρήσει στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού- την κατασκευή 42 πολυτελών κατοικιών στις ακτές του Ντουμπάι, οι οποίες θα επιπλέουν στο νερό.





Στην πραγματικότητα η κατοικία θα μοιάζει με ένα μισοβυθισμένο σκάφος, με 2 ορόφους πάνω από την στάθμη της θάλασσας και 1 βυθισμένο στο νερό, χωρίς κινητήρα και συστήματα πλοήγησης, με την ονομασία Floating Seahorse- πολυτελής κατοικία των 158 μ2 με κήπο και βεράντα.






Στο διώροφο κατάστρωμα της κατοικίας με τα πανοραμικά πορτοπαράθυρα ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός διαμόρφωσε την κουζίνα, την τραπεζαρία, γραφείο, μίνι μπαρ, ξενώνα, μπάνιο και τζακούζι. Το κυρίως υπνοδωμάτιο μαζί με μπάνιο έχει διαμορφωθεί στον βυθισμένο όροφο και σου δίνει την εντύπωση βυθισμένου ενυδρείου.






Η κάθε κατοικία του συγκροτήματος  Floating Seahorse θα είναι στερεωμένη στον δικό της κοραλλιογενή ύφαλο, οι οποίοι θα δημιουργηθούν τεχνητά ειδικά για το σκοπό αυτό. Οι εργασίες για την κατασκευή του έργου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί το 2016. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου