Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Βήμα εκατομμυρίων

composition05



Τα έργα αυτής της δουλειάς θυμίζουν αρχιτεκτονικά σχέδια σε αξονομετρική προβολή. Η τεχνολογική κάτοψη των διαδικασιών της κοινωνικής διαμόρφωσης. Εμπειρικοί σχηματισμοί συγκρότησης της ανθρώπινης μάζας με τη σωστή σειρά, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι συλλογικοί στόχοι. Αυτές οι ανθρώπινες μάζες μπορούν να πάρουν διάφορες μορφές- κανονικά γεωμετρικά σχήματα, άμορφες δομές και σχέδια. Αυτά τα σχέδια γεμάτα με μια εσωτερική δύναμη κίνησης και τα οποία αποτελούνται από ανθρώπους, δεν είναι τίποτα άλλο από το πρώτο βήμα προς τη συλλογική συνείδηση. Την ίδια στιγμή, αυτά τα σχέδια απεικονίζουν την σκληρή πραγματικότητα για την ασήμαντη ιδέα του ατομικισμού μπροστά στην έννοια της συλλογικής συνείδησης, όταν ο άνθρωπος μόνο και μόνο παίρνει το ρόλο ενός και μόνο σημείου-pixel πάνω στην όλη εικόνα, η οποία αποτελείται από εκατομμύρια τέτοια σημεία.
composition03


Τα έργα αυτά είναι αντίγραφα έργων του διάσημου καλλιτέχνη Malevich . Εκφράζουν την ιστορική και πνευματική σύνδεση του χρόνου, ως ένα προαίσθημα για την επακόλουθη περίοδο αλλαγών. Η διαφορά μεταξύ των πρωτότυπων σχεδίων με αυτά τα αντίγραφα, είναι απλά τα εργαλεία της μεθόδου με τα οποία παρουσιάζεται η ιδέα, χωρίς αυτή να αλλοιώνεται- το ψηφιακό κολάζ, απλά αντικαθιστά την λαδομπογιά και τον καμβά.

composition01

black

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου