Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Περισσότερες μακέτες

Καθώς τα BIM εργαλεία μας απομακρύνουν όλο και περισσότερο από την ''φυσική'' συνιστώσα της μεθοδολογίας του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού (αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη), η αλληλοεπίδραση αυτών των εργαλείων με το υλικό, το οποίο είναι αδιαμφισβήτητα  πρωτογενή χαρακτηριστικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής, ξεδιπλώνεται στην επιφάνεια CAD/CAM. Δείτε το επόμενο βιντεάκι για την αρχιτεκτονική του MIT- Massachusetts Institute of Technology.





Στο βίντεο βλέπουμε ένα μεγάλο αριθμό μακέτων, τρισδιάστατους εκτυπωτές, interface Rhinoceros και άλλα πολλά. Η ψηφιακή παραγωγή αν και λίγο ανιαρή, εντούτοις παραμένει σημαντική και επίκαιρη. Οπωσδήποτε, υπάρχει και η εξής άποψη που αφορά την εργασία με το υλικό: η παραγωγή φυσικών πρωτοτύπων και η μελέτη τους, η αξιολόγηση και η επεξεργασία τους. 

Οι αρχιτεκτονικές αυτές μελέτες που περιγράφονται στο βίντεο, μας κάνουν να ξανασκεφτούμε τις ιδιαιτερότητες της εργασίας με τα υλικά, τα φυσικά αλλά και τα ψηφιακά πρωτότυπα. Εδώ είναι και το σημείο όπου φτάνει η στιγμή για MCAD.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου