Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Η οικολογία συναντά την αρχιτεκτονική σε έκθεση στη Λευκωσία

Image result for ecology designΑνοίγει τις πύλες της στο κοινό την ερχόμενη Παρασκευή η έκθεση «Ecology.Design.Synergy», στην αίθουσα εκθέσεων του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, στην εντός των τειχών Λευκωσία.


   Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ifa (Ινστιτούτο για τις σχέσεις μεταξύ ξένων πολιτισμών) και του AEDES Architecture Forum. Το πρωταρχικό της όραμα ήταν να αποσπάσει τον όρο «αειφορία» από την ποσοτική του υπόσταση, αναδεικνύοντας ποιοτικές πτυχές της αειφόρου ανάπτυξης.  

 Λαμβάνοντας  διδάγματα από υλοποιημένα έργα, η έκθεση αντανακλά τις προσπάθειες των Behnisch Architekten και Transsolar στην αποτίμηση των ποιοτικών πτυχών της αειφορίας ως αποτελεσμα μιας ολιστικής διαδικασίας ενοποιημένου σχεδιασμού.   

Ο παγκόσμιου φήμης αρχιτέκτονας Στέφαν Μπένις θα είναι ο κύριος ομιλητής στα εγκαίνια της έκθεσης στις 6 Μαρτίου, ώρα 18:00 στη Λευκωσία.   

Το κοινό θα ξεναγήσει στην έκθεση ο επιμελητής, Φρανκ Όκερτ, το Σάββατο 7 Μαρτίου,  στις 10:00. 
  
Παρουσιάσεις θα γίνουν το Σάββατο, 7 Μαρτίου, στις 11:00 από τους Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, Λέκτορας, ΤΕΠΑΚ, πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος και Ανθή Χαραλάμπους, Ενεργειακό Γραφείο Πολιτών.   

Ανοικτή Συζήτηση Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015, 11:00 – 13:00 (στα ελληνικά).   

Προβολή ταινίας, Παρασκευή, 13  Μαρτίου στις 18:00 «Men-Dreams-Actions» (Γερμανία 2007, ντοκιμαντέρ, 90 λεπτά, σκηνοθεσία: Αντρέας Στιγκλμάγερ, με αγγλικούς υπότιτλους).   Προβολή ταινίας, Παρασκευή, 20  Μαρτίου στις 18:00 «Algol» (Γερμανία 1920, ταινία βωβού κινηματογράφου 81’, σκηνοθεσία: Χανς Βέρκμαϊστερ, με αγγλικούς υπότιτλους).   Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Γκαίτε στα αγγλικά και γερμανικά. 

Πηγή: philenews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου