Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Διεθνής ημέρα αρχιτεκτονικών μνημείων

Η 18 του Απρίλη καθιερώθηκε σαν η διεθνής μέρα αρχιτεκτονικών μνημείων και ιστορικών χώρων από το 1984, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου προστασίας των μνημείων και των ιστορικών χώρων (ICOMOS) της UNESKO. Σκοπός της ημέρας αυτή είναι η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για την ανάγκη προστασίας και διατήρησης αυτών των αρχιτεκτονικών μνημείων, τα οποία αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του κάθε τόπου.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της γιορτής οργανώνονται πολύ σημαντικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου συνεδρίων και διασκέψεων με θέμα τις εργασίες και τις νέες τεχνολογίες διατήρησης των μνημείων και την προστασία τους από βανδαλισμούς Επίσης οργανώνονται εκδρομές και επισκέψεις σε ιστορικά κτίρια τα οποία συνήθως είναι κλειστά για το ευρύ κοινό, ενώ αρκετά μουσεία δέχονται επισκέπτες με δωρεάν είσοδο. Το Ελληνικό τμήμα του ICOMOS φέτος διοργανώνει εκδηλώσεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Επίσης, το 2006 στην Ελλάδα ιδρύθηκε ο οργανισμός MOnuMENTA με σκοπό να συμβάλει στην ορθή διαχείριση και  ανάδειξη του φυσικού και αρχιτεκτονικού πλούτου της Ελλάδας και της Κύπρου. Απαρτίζεται από αρχιτέκτονες, αρχαιολόγους και περιβαλλοντολόγους και φέτος η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο με θέμα ''Η Αρχιτεκτονική κληρονομιά της Σκιάθου''. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου