Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ένα εξοχικό με κρυσταλλική μορφή σχεδιασμού

Αυτό το ορεινό εξοχικό με την ασυνήθιστη αρχιτεκτονική σύνθεση βρίσκετε σε μια απότομη πλαγιά κοντά στο φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο του Whistler, 130 χιλ. από το Βανκούβερ στον Καναδά και έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο  Patkau Architects.




Η επιλογή αυτής της ασυνήθιστης, όμως εντυπωσιακής πολύεδρης δομής του στο σχεδιασμό του εξοχικού, οφείλεται κυρίως στο δύσκολο σφηνοειδές γεωμετρικό σχήμα του οικοπέδου, που βρίσκεται ανάμεσα στους βράχους του βουνού, όπου μόνο ένα γκαράζ και μια μικρή είσοδος μπορούσε ο αρχιτέκτονας να διαμορφώσει.




Η απότομη κλίση της οροφής επιτρέπει στις μάζες χιονιού να γλιστρούν εύκολα ενώ οι όψεις δίνουν μια κρυσταλλική μορφή στην κατασκευή, η οποία γίνεται εντονότερα ορατή χάρη στο ακανόνιστο σχήμα των παραθύρων, θυμίζοντας θραύσματα πάγου.Το ισόγειο είναι φτιαγμένο από πανέλα σκυροδέματος, ενώ τα υπόλοιπα επίπεδα είναι κατασκευασμένα με μεταλλικό σκελετό και με εξωτερικούς τοίχους από ξύλινα σανίδια.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου