Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Νέα προθεσμία, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, εξασφάλισε από την Κυβέρνηση η κοινοπραξία Ζήνων, προκειμένου να κλείσει οριστικά η οικονομική συμφωνία σε σχέση με το έργο ανάπτυξης της μαρίνας και του λιμανιού Λάρνακας.


Την πιο πάνω εξέλιξη επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας Ζήνων Ντίνος Λευκαρίτης, ο οποίος ανέφερε ότι τ’ όλο project δεν ναυαγεί, όπως ήταν οι πληροφορίες της προηγούμενης εβδομάδας, αντίθετη με τη νέα παράταση δίδεται η ευκαιρία στην κοινοπραξία να κλείσει τις όποιες εκκρεμότητες είχε ως προς την τελική συμφωνία.

Ο Ντ. Λευκαρίτης δήλωσε ότι η κοινοπραξία έχει την φερεγγυότητα όχι μόνο για την επέκταση της μαρίνας Λάρνακας, αλλά και μέχρι την τρίτη φάση του έργου της ενιαίας ανάπτυξης. Ο εκπρόσωπος της Ζήνων ανέφερε ότι η κοινοπραξία ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες συνεχείς επαφές με την Διαπραγματευτική Επιτροπή που χειρίζεται το θέμα, με το Προεδρικό και τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, σε μια προσπάθεια ν’ αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που υπήρχε την προηγούμενη εβδομάδα γύρω από το μέλλον του μεγαλεπήβολου έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας. Απαντώντας στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι η Κυβέρνηση δεν πείθεται για την φερεγγυότητα της Ζήνων και ότι το έργο μάλλον ναυαγεί, ο Ντίνος Λευκαρίτης εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά το αρνητικό αυτό κλίμα θ’ αντιστραφεί.

«Οι πληροφορίες περί διστακτικότητας της κυβέρνησης ως προς την οικονομική μας δυνατότητα ήταν της περασμένης εβδομάδας. Η τελευταία πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι η Κυβέρνηση το σκέφτεται. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε ν’ αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα. Σαν κοινοπραξία έχουμε παρουσιάσει ότι μας έχει ζητηθεί όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, ενώ κατά την τελευταία συνάντηση που είχαμε με την Διαπραγματευτική Επιτροπή, υπό την προεδρία του κ.Γιώργου Γεωργίου, η άποψη της επιτροπής ήταν θετική».


Ο Ντίνος Λευκαρίτης ανέφερε ότι η κοινοπραξία Ζήνων είναι έτοιμη, με τα δικά της κεφάλαια, να προχωρήσει με το project ανάπτυξης της μαρίνας και του λιμανιού. Όπως εξήγησε, αρχικά θα δοθεί έμφαση στην επέκταση και αναβάθμιση της μαρίνας, έτσι ώστε η χωρητικότητα της μαρίνας να είναι για 490 σκάφη μέσα στη θάλασσα και άλλα 150 σκάφη στο χερσαίο χώρο. 

Πηγή: larnakaonline.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου