Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Το Υπουργικό είπε το «ναι» για ανέγερση του πολυτελούς ξενοδοχείου στις Φοινικούδες, επένδυση που θα κάνει θεσπέσια την πόλη

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πώληση του δημοτικού τεμαχίου, έκτασης περίπου 900 τετραγωνικών μέτρων, στον Ρώσο επιχειρηματία, ο οποίος σκοπεύει ν’ ανεγείρει ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην τοποθεσία όπου σήμερα λειτουργεί το γνωστό καφεστιατόριο «Hobos».





Ο επιχειρηματίας έχει ήδη αγοράσει για τον σκοπό της επένδυσής του το τεμάχιο όπου βρίσκεται το «Hobos» καθώς και ο παρακείμενος χώρος στάθμευσης, το οποίο ανήκε στην οικογένεια Λευκαρίτη. Πλέον, μετά την έγκριση του Υπουργικού για αγορά και του δημοτικού τεμαχίου που βρίσκεται δίπλα από το «Hobos» (είναι ο χώρος όπου παλιά βρισκόταν το δημαρχείο και σήμερα λειτουργεί σαν μικρό λούνα παρκ), ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για υλοποίηση της τεράστιας αυτής επένδυσης στην «καρδιά» του παραλιακού μετώπου της Λάρνακας.



Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης είπε ότι ουσιαστικά το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ανάψει το πράσινο φως στον Ρώσο επιχειρηματία για να προχωρήσει με το έργο. «Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική επένδυση που θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας, τόσο στο στάδιο των κατασκευαστικών έργων, όσο και στο στάδιο της λειτουργίας του ξενοδοχείου. Πέραν τούτου, το έργο αυτό θα αναμορφώσει το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας, αφού μιλάμε για μιαν υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία θα προσδώσει ουσιαστική αναβάθμιση στο τουριστικό προϊόν της Λάρνακας και θα προσθέσει πολλές πολυτελείς τουριστικές κλίνες, κάτι που το είχε άμεση ανάγκη η πόλη», σημείωσε.


Ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας θα καταβάλει πέντε εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του δημοτικού τεμαχίου. Δήλωσε, ωστόσο, ότι τα λεφτά αυτά δεν πρόκειται να μπουν στα δημοτικά ταμεία, αλλά θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση της νέας δημοτικής αγοράς της Λάρνακας, στο τέρμα της οδού Ερμού, ή για οποιοδήποτε άλλο έργο υποδομής που θα προσφέρει στην τοπική οικονομία. Παράλληλα, ο κ.Λουρουτζιάτης είπε ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας δεσμεύτηκε να ξοδεύσει επιπλέον ένα ποσό γύρω στο 1,2 εκ. για εξωραϊστικά έργα στην πλατεία Κίμωνος (είναι η πλατεία μπροστά από το χώρο όπου προγραμματίζεται το ξενοδοχείο).     

Αυτό που υπολείπεται τώρα, εκτός από την έκδοση των απαραίτητων πολεοδομικών αδειών και αδειών οικοδομής, είναι η εξέταση των κατασκευαστικών σχεδίων που θα υποβληθούν στο δημαρχείο, προτού γίνει επίσημα η μεταβίβαση του τεμαχίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου