Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Φτιάχνω μακέτα


.......Το Προπαρασκευαστικό στάδιο της διαδικασίας της μακετοποίησης αποτελείται από τα εξής θέματα:

Τεχνικοοικονομική μελέτη του έργου.

....Η  παραγγελία όλων των υλικών που συμπεριλαμβάνονται στο δελτίο κατασκευαστικών στοιχείων του έργου.Σημαντικό είναι η προμήθεια υλικών και εργαλείων να γίνει πλήρης χωρίς ελλείμματα από την αρχή.


Ο σωστός και ακριβής υπολογισμός των υλικών και του χρόνου κατασκευής της μακέτας μας γλυτώνει από αναπάντεχα έξοδα και επιβαρύνσεις. Προέχει και η παραγγελία της βάσης της μακέτας ή η κατασκευή της ως επίσης  και η ανατύπωση όλων των στοιχείων που αποτελούν την κατασκευή πάνω στο χαρτόνι και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την κοπή τους με τον λέιζερ-κόπτη.  


Το κατασκευαστικό στάδιο της διαδικασίας της μακετοποίησης αποτελείται από τα εξής θέματα:

Διαμόρφωση του τοπίου
Κατασκευή της μακέτας του κτιρίου
Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.....

......Την εγκατάσταση των ηλεκτρικών στοιχείων που συμπεριλαμβάνονται στην κατασκευή της μακέτας αναλαμβάνουν ειδικοί ηλεκτρολόγοι, τους οποίους πολλά εργαστήρια εντάσσουν στην κατασκευαστική ομάδα, ενώ διαδεδομένη είναι και η διαδικασία προσφορών για κάθε έργο. το οποίο είναι πιο επικερδές από οικονομικής άποψης. 


Στον τεχνικό να δοθούν τα απαραίτητα ηλεκτρολογικά σχέδια με όλες τις λεπτομέρειες και να διευκρινιστούν όλες οι απαραίτητες οδηγίες. Να τον προμηθεύσετε με όλα τα ηλεκτρολογικά στοιχεία και εξαρτημάτων που ήδη έχετε κατασκευάσει ή αγοράσει λάμπες- σύρματα, διακόπτες,  κατασκευαστικά μέρη, και τέλος, να υπογραφεί συμφωνία με όλους τους απαραίτητους όρους και να καθοριστεί χρονικό πρόγραμμα εργασίας.


Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης πρέπει να γίνεται συνεχής έλεγχος για την αποφυγή τυχών λαθών που μπορεί να προκύψουν, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χρόνο.....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου