Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ένα εστιατόριο με γεύση αλατιού

Ресторан, сделанный из соли.
Στην πόλη Σιράζ στο Ιράν συναντούμε ένα μοναδικό εστιατόριο, εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από αλάτι- τοίχοι, τραπέζια, καρέκλες, σκάλες... Οι επισκέπτες όχι μόνο αναγνώρισαν την πρωτοτυπία του σχεδιασμού του, αλλά και την ευεργετική του επίδραση στην υγεία.



Το εστιατόριο είναι έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου Emtiaz Designing Group και οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν ως βασικό υλικό το αλάτι, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα της πόλης '' πράσινη οικοδόμηση''. Είναι γνωστό πως το αλάτι καθαρίζει τον αέρα και τον εμπλουτίζει με θετικά ιόντα, ενώ η παραγωγή του και η επεξεργασία του θεωρείται φιλική προς το περιβάλλον.

Столы и стулья в ресторане сделаны из соли.

Винтовая лестница в соляной ресторане.

Η μελέτη του έργου ξεκίνησε με έρευνες στα στρώματα και τους τύπους του αλατιού στα αλατορυχεία που βρίσκονται κοντά στην πόλη. Στη συνέχεια έγινε εξαγωγή μεγάλων διαστάσεων κομματιών ορυκτού αλατιού, τα οποία επεξεργάστηκαν με ανάλογες μεθόδους. Ως συνδετικό υλικό χρησιμοποίησαν ορυκτή λευκή πίσσα και ρητίνη.  

Дизайн ресторана в виде соляной пещеры.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου