Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

μόλις 9MW μπήκαν το Νοέμβριο – Τελείως εκτός στόχου τα αιολικά

Η εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά εννέα Μεγαβάτ το Νοέμβριο, με βάση το νέο δελτίο που δημοσίευσε ο ΛΑΓΗΕ.


Από αυτά, τα 8 MW ήταν σε αιολικά και το ένα Μεγαβάτ σε φωτοβολταϊκά, γεγονός που ανεβάζει την συνολική εγκατεστημένη ισχύ των ΑΠΕ στα 4.995 MW. Όσον αφορά τις επιμέρους τεχνολογίες, τα αιολικά φτάνουν πλέον τα 1910 MW, τα φωτοβολταϊκά 2215 MW, τα φ/β σε στέγες 374 MW, η βιομάζα 47 MW, τα μικρά υδροηλεκτρικά 220 MW και οι ΣΗΘΥΑ 229 MW.

Η παραγωγή των ΑΠΕ φέτος αγγίζει μέχρι στιγμής τις 8279 γιγαβατώρες.
Με βάση τις εκτιμήσεις του ΛΑΓΗΕ Α.Ε. ως τον Οκτώβριο του 2016, η διείσδυση των φωτοβολταϊκών θα παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ λόγω της άρσης αναστολής συμβάσεων σύνδεσης και πώλησης (ν.4254/2014) γίνεται η υπόθεση ότι εξακολουθεί η υλοποίηση
φωτοβολταϊκών σταθμών και πέραν του 2014 με ρυθμό 100 ΜW/ έτος.

Για τα φωτοβολταϊκά σε στέγες η διείσδυση μηδενίζεται μετά το 2014 καθώς γίνεται η υπόθεση ότι θα προχωρήσει το net-metering, και οι νέες εγκαταστάσεις θα υπαχθούν σε αυτό το καθεστώς.
Όσο για τα αιολικά, που βάσει σχεδιασμού θα έπρεπε στα τέλη του τρέχοντος έτους να φτάνουν τα 4000 Μεγαβάτ, σε δύο χρόνια από σήμερα προβλέπεται να έχουν εγκατασταθεί συνολικά μόλις 2.300 Μεγαβάτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου