Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Εισφορά σε γη και χρήμα για ένταξη στο σχέδιο πόλης

Μείωση των εισφορών σε χρήμα για όσα ακίνητα εντάσσονται στο σχέδιο πόλης, αύξηση των δόσεων, καθώς και δυνατότητα μεταβίβασης του ακινήτου, ακόμα και εάν δεν έχουν εξοφληθεί, στο σύνολό τους, οι υποχρεώσεις εισφοράς σε χρήμα, προβλέπει ανάμεσα σε άλλα στο νομοσχεδίου υπό τον τίτλο «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα - Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις» του ΥΠΕΚΑ.


Αυξάνονται σε 108 οι μηνιαίες δόσεις και προβλέπεται δυνατότητα μεταφοράς συντελεστή δόμησης από απαλλοτριωμένα οικόπεδα, ενώ τα απαλλοτριωμένα ακίνητα θα επιστρέφονται στους ιδιοκτήτες τους όταν αυτά παραμένουν αναξιοποίητα για δεκαετίες από τους δήμους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις προβλέπεται ότι η εισφορά σε γη για ιδιοκτησίες μέχρι 500 τ.μ. ανέρχεται σε ποσοστό ποσοστό 15%, για τμήμα ιδιοκτησίας πάνω από 500 τ.μ. και μέχρι 1.000 τ.μ. σε 20%, από 1.000 τ.μ. μέχρι 2.000 τ.μ. 30%, για τμήμα ιδιοκτησίας πάνω από 2.000 τ.μ. μέχρι 10.000 τ.μ. ποσοστό 40% και τέλος για τμήμα ιδιοκτησίας πάνω από 10.000 τ.μ ποσοστό 50%.

Δίνεται η δυνατότητα να αυξάνονται τα σχετικά ποσοστά, σε περίπτωση που κατά την εκπόνηση της μελέτης οι υπολογιζόμενες εισφορές σε γη δεν καλύπτουν την ελάχιστη έκταση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, ενώ προβλέπεται η εφαρμογή ενιαίας έκπτωσης επί του αρχικού ποσού εισφοράς σε χρήμα, ίση με 20% για τις περιπτώσεις που εκδόθηκαν πράξεις επιβολής εισφοράς σε χρήμα βάσει αντικειμενικών αξιών μετά την 1η Ιανουαρίου 2009.

Τέλος, προβλέπεται η δυνατότητα μετατροπής της υποχρέωσης καταβολής εισφοράς σε χρήμα σε προσφορά τμήματος της ιδιοκτησίας ίσης αξίας καθώς και η μεταβίβαση των ακινήτων πριν την εξόφληση όλου του ποσού της εισφοράς και εφόσον έχει καταβληθεί τουλάχιστον το ποσόν που αντιστοιχεί σε ποσοστό 30% των συνολικών υποχρεώσεων που του αναλογούν.

Πηγή: http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου