Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Η αρχιτεκτονική πάνω σε μάρμαρο

Ο Matthew Simmonds από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι γλύπτης και κριτής τέχνης, και τα τελευταία χρόνια εξειδικεύτηκε στην χαρακτική της πέτρας. Επηρεασμένος από τις επαγγελματικές του γνώσεις στην ιστορία της παγκόσμιας τέχνης και κουλτούρας, καθώς και από τη συμμετοχή του στην αποκατάσταση των ιστορικής σημασίας μνημείων, όπως το Αβαείο  του Ουέστμινστερ, άρχισε να δημιουργεί λαξεύοντας το μάρμαρο,  ρεαλιστικές μινιατούρες μερών αρχαίων αρχιτεκτονικών μνημείων.  

Уменьшенные копии элементов древней архитектуры, вырезанные в мраморе.
Миниатюрные произведения архитектурного искусства от Мэтью Симмондса (Matthew Simmonds).
Изысканные изделия из мрамора от Мэтью Симмондса (Matthew Simmonds).

Το μάρμαρο από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και σήμερα παραμένει το αγαπητό υλικό των γλύπτων. Λόγω της αντοχής του στο χρόνο και της εξαίσιας υφής του, το μάρμαρο χρησιμοποιείται για την κατασκευή ιδανικών γλυπτικών έργων όπως αγάλματα και διάφορων αρχιτεκτονικών κατασκευών.

Резьба по мрамору от Мэтью Симмондса (Matthew Simmonds).
Миниатюрные прототипы древних строений от Мэтью Симмондса (Matthew Simmonds).
Величественные колонны и арки, аккуратно вырезанные в небольших кусках мрамора.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου