Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Το παγκόσμιο Top 10 των προμηθευτών φωτοβολταϊκών το 2014

Υψηλές διακρίσεις εξασφαλίζει η Κίνα το 2014 όσον αφορά την αγορά φωτοβολταϊκών, καθώς σύμφωνα με έρευνα, που διεξήγαγαν οι IHS και Solarbuzz, οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες της αγοράς είναι κινεζικές.



Όπως επισημαίνει η μελέτη, πρόκειται για τις Trina Solar, Yingli Green Energy και Canadian Solar, οι οποίες προμήθευσαν με τις μεγαλύτερες ποσότητες φωτοβολταϊκών μονάδων την παγκόσμια αγορά.
Στα βασικά σημεία που εντοπίζει η έρευνα για το 2014, επισημαίνεται πως δεν αναμένονται τρομερές ανακατατάξεις στην πρώτη δεκάδα σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη χρονιά, το 2013. Η μοναδική αλλαγή στην αγορά αποτελεί η είσοδος της SunPower. Την ίδια στιγμή, η Trina Solar εκτιμάται ότι θα είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής μονάδων του 2014 αναφορικά με τις παγκόσμιες αποστολές φωτοβολταϊκών.
Η JA Solar αποτελεί την έκπληξη της χρονιάς, καθώς κατάφερε να αυξήσει την κατάταξή της στη λίστα των κορυφαίων εταιρειών, έχοντας τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης αποστολών φωτοβολταϊκών πλαισίων ετησίως.
Παραδοσιακά, η Κίνα, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ, όπως είναι αναμενόμενο, αποτελούν τις μεγαλύτερες προμηθεύτριες αγορές φωτοβολταϊκών για το 2014.
Σύμφωνα με την κατάταξη, στο Top 10 των μεγαλύτερων προμηθευτών του 2014 «φιγουράρουν» οι: Trina Solar, Yingli Green Energy, Canadian Solar, Jinko Solar, JA Solar, Renesola, First Solar, Hanwha SolarOne, SunPower και η Kyocera.
Το Top 10 του 2014 είναι σχεδόν ίδιο όπως και ένα χρόνο νωρίτερα, όπως σχολιάζουν οι μελετητές του IHS, καθώς η μοναδική αλλαγή έγκειται στο γεγονός ότι η SunPower μπήκε στο Top 10 και κατετάγη στην ένατη θέση, με την Kyocera να «πέφτει» στη δέκατη. Κορυφαίες χώρες του Ειρηνικού
Προγενέστερη έκθεση του NPD Solarbuzz επισήμαινε ότι το σύνολο της ζήτησης από τις πέντε κορυφαίες χώρες του Ειρηνικού (Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, Αυστραλία και Ταϊλάνδη) αναμένεται να φτάσει τα 17,2GW το δεύτερο εξάμηνο του 2014, καλύπτοντας σχεδόν το 60% της παγκόσμιας ζήτησης φωτοβολταϊκών.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι παραπάνω χώρες θα βρίσκονται σίγουρα στο Top 10 της παγκόσμιας αγοράς φωτοβολταϊκών, καθώς το 95% της ζήτησης για το 2014 προέρχεται από αυτές. Κίνα και Ιαπωνία κυριαρχούν, με περίπου τη μισή από όλη τη νέα δυναμικότητα φωτοβολταϊκών να προστίθεται φέτος, ενώ το γενικό σύνολο της ηλιακής ενέργειας έχει αυξηθεί σε ολόκληρη την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.
Για το μεγαλύτερο μέρος των κερδών κατά το β' εξάμηνο του 2014 ευθύνεται η εποχικά ισχυρή ενεργειακή ζήτηση από πλευράς Κίνας, το 80% της οποίας αναμένεται να καλυφθεί από έργα εδάφους. Από την άλλη μεριά, η εμπορικότητα των εγκαταστάσεων οροφής βιώνει πιο αργή ανάπτυξη από ότι ήλπιζε η κινεζική κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό η Εθνική Επιτροπή Ενέργειας ανακοίνωσε πρόσφατα νέες πολιτικές για την υποστήριξη της ανάπτυξης έργων κατανεμημένης παραγωγής, ιδιαίτερα έργων οροφής.
Εντός της Ιαπωνίας, τα εγκεκριμένα φωτοβολταϊκά έργα ανέρχονται σε 59GW. Ωστόσο, η ζήτηση αναμένεται να φτάσει τα 5 GW, πράγμα που οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμένων γήινων πόρων, τη χρηματοδότηση, καθώς και σύνδεση με το δίκτυο. Το μειωμένο κόστος, σε συνδυασμό με τα υψηλά FiTs, συνεχίζει να δημιουργεί οικονομικά ελκυστικές ευκαιρίες, πράγμα που σημαίνει πως οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις θα συνεχιστούν κατά τα επόμενα τρίμηνα.
ΤΟP 10
Το Top 10 των μεγαλύτερων προμηθευτών του 2014
1. Trina Solar
2. Yingli Green Energy
3. Canadian Solar
4. Jinko Solar
5. JA Solar
6. Renesola
7. First Solar
8. Hanwha SolarOne
9. SunPower
10. Kyocera


ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ IHS ΚΑΙ SOLARBUZZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου