Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αστικό δάσος

Πώς να σωθούμε από το νέφος της πόλης; Ενώ στην Κίνα κατάφεραν να φτιάχνουν διαμάντια από τον καπνό, στην Ιταλία σκέφτηκαν να κατασκευάσουν ένα κτήριο το οποίο θα καθαρίζει τον αέρα. Η μελέτη του έργου αυτού των 13 χιλ. τετραγωνικών  έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Nemesi & Partners και οι εργασίες για την κατασκευή του ήδη άρχισαν, αφού θα χρησιμοποιηθεί ως το ιταλικό περίπτερο στο Milan Expo 2015. 




Το κτίριο θυμίζει κάτι σαν δίκτυο ή αράχνη, αποτέλεσμα της χρήσης 900 πανέλων από βιοδυναμικό τσιμέντο, τα οποία θα απορροφούν τις βλαβερές ουσίες από τον αέρα και θα τις μετατρέπουν σε αδρανή δηλαδή σε ουσίες που δεν αντιδρούν χημικά.

Εκτός από τον καθαρισμό του αέρα, το ιταλικό περίπτερο με την βοήθεια φωτοηλεκτρικού γυαλιού, οι τοίχοι του θα παράγουν και ενέργεια, η οποία θα είναι αρκετή για τον φωτισμό του ιδίου του κτιρίου και του γύρω χώρου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου