Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Η ελληνική συμμετοχή στη 14η Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας στο Μουσείο Ακρόπολης

Η ελληνική συμμετοχή στη 14η Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας 2014 με τίτλο «Tourism Landscapes: Remaking Greece / Τοπία Τουρισμού: Ανακατασκευάζοντας την Ελλάδα», μεταφέρεται στην Ελλάδα και, υπό την επιμέλεια του Εθνικού Επιτρόπου Γιάννη Αίσωπου, αρχιτέκτονα και καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, θα παρουσιαστεί στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, ξεκινώντας στις 27 Μαρτίου 2015. 
Για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά την ελληνική συμμετοχή που συγκέντρωσε τα βλέμματα και τα θετικά σχόλια δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών  στη 14η Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας. 
Το θέμα της ελληνικής συμμετοχής είναι ο τουρισμός. Η ανασκόπηση  της ιστορίας των τελευταίων 100 χρόνων της αρχιτεκτονικής του τουρισμού παρουσιάζεται ως απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ελλάδας στο χώρο του τουρισμού. Ταυτόχρονα, ο επισκέπτης θα ανακαλύψει πώς η αρχιτεκτονική μπορεί να βοηθήσει  στοχευμένα στην ποιοτική στροφή του ελληνικού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, η αρχιτεκτονική των έργων του τουρισμού μπορεί να διαμορφώσει όχι μόνο συνειδητοποιημένους αρχιτέκτονες, αλλά και κατασκευαστές και πελάτες. Στη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε, μοιάζει απαραίτητη η ανάπτυξη και διατύπωση ενός νέου ελληνικού αρχιτεκτονικού παραδείγματος τουριστικής ανάπτυξης, βασισμένου στην αρχιτεκτονική του ελάχιστου, του απαραίτητου, του θεμελιώδους, ειδοποιών χαρακτηριστικών του πολιτισμού μας.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό  μέχρι και το Μ. Σάββατο 11 Απριλίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου