Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Οι επιπτώσεις της αρχιτεκτονικής στην υγεία του ανθρώπου

Μετά από επιστημονικές έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι η φόρμα και η αρχιτεκτονική του χώρου μέσα στον οποίο ζει ο άνθρωπος, επηρεάζει την δραστηριότητα του εγκεφάλου και γενικά την υγεία.

Έτσι, ο βασικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη στην επιλογή κατοικίας, δεν είναι η εσωτερική διαρρύθμιση των επίπλων και του εξοπλισμού της κατοικίας, αλλά η αρχιτεκτονική και η φόρμα ολόκληρης της κατασκευής.

Πάντως ο νέος όρος ''νευροαρχιτεκτονική'' έχει άμεση σχέση με την επιστήμη της νευροβιολογίας και οι επιστήμονες προσδοκούν πως το μέλλον ο άνθρωπος θα μπορεί να επιλέγει την κατοικία του βάση  των ιδιαιτεροτήτων του προσωπικού του νευρικού συστήματος και δομής του εγκεφάλου του.

Ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τη νευροβιολογία και τη σχέση της με την αρχιτεκτονική έχουμε δημοσιεύσει παλαιότερα με τίτλο ''Πώς οι αρχιτέκτονες διδάσκουν τον αυτοέλεγχο και το διαλογισμό''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου