Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Ποδηλατόδρομοι που παράγουν ενέργεια

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Gensler έχει αναπτύξει μια πρωτότυπη ιδέα που θα αξιοποιεί τα αχρησιμοποίητα υπόγεια τούνελ του μετρό στο Λονδίνο- να τα μετατρέψει σε ένα δίκτυο ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων. Οι μελετητές αυτής της ιδέας πιστεύουν πως η πραγματοποίηση του έργου αυτού θα ανακουφίσει σημαντικά την κυκλοφορία στη πρωτεύουσα και εν μέρει θα δώσει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα.


Η πρωτοτυπία της ιδέας αυτής όμως, είναι ότι το ίδιο το δίκτυο αυτό θα θεωρείται μια οικολογική πηγή παραγωγής ενέργειας, της οποίας η ισχύ τουλάχιστον θα είναι αρκετή για τις ίδιες τις ανάγκες του έργου, ενώ στην ιδανική περίπτωση θα χρησιμοποιείται και για άλλες ανάγκες της πόλης. Η ηλεκτρική ενέργεια θα παράγεται όχι μόνο με την τριβή των ελαστικών των ποδηλάτων με τον ειδικά σχεδιασμένο δρόμο, αλλά και με τον βηματισμό των πεζών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου