Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Οι καλύτερες αρχιτεκτονικές φωτογραφίες στον κόσμο σε έκθεση στη Λεμεσό

Οι καλύτερες αρχιτεκτονικές φωτογραφίες στον κόσμο σε έκθεση στη Λεμεσό  Μερικές από τις καλύτερες αρχιτεκτονικές φωτογραφίες ανά το παγκόσμιο παρουσιάζει η διεθνούς φήμης έκθεση αρχιτεκτονικής φωτογραφίας «Building Images», που διοργανώνει τo Kέντρο Φωτογραφίας 6x6, σε συνεργασία με την Arcaid Images.   


Η έκθεση αναδεικνύει τη δύναμη και επίδραση της φωτογραφίας στον τρόπο που αισθανόμαστε και βιώνουμε τους χώρους. Θα ανοίξει την Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου στις 7μ.μ. στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου, στη Λεμεσό και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 21 Μαρτίου.

Παρουσιάζονται παρουσιάζονται οι φιναλίστ από τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας Arcald Images 2014, όπως αυτές επιλέγηκαν από τα μέλη κριτικής επιτροπής που αποτελείται από τους διεθνώς αναγνωρισμένους φωτογράφους, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, Κρίστια Γιούλια Μπαχτ, σερ Τέρι Φάρελ, Μπιάρνε Χάμερ, Ντέιβιντ Τζένκινς, Έιμι Κροφτ, Κεν Σλουχτμαν, Κάλβιν Τσάο και Ζακ ΜακΚάουν.   

Τα διεθνή βραβεία αρχιτεκτονικής φωτογραφίας Arcaid αναδεικνύουν τον Φωτογράφο της χρονιάς στην κατηγορία Αρχιτεκτονική Φωτογραφία, παρουσιάζοντας εικόνες από διεθνή αρχιτεκτονικά έργα και καταξιωμένους αρχιτέκτονες από το παγκόσμιο. 

Στη διαδικασία επιλογής, η επιτροπή εξέτασε τις φωτογραφίες κοιτάζοντας πέρα από το αρχιτεκτονικό θέμα και δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις αρετές του φωτογράφου σχετικά με τη σύνθεση, το φως, την αίσθηση του χώρου, την ατμόσφαιρα και τη χρήση της κλίμακας.   

Οι εικόνες που θα παρουσιαστούν, πρoέκυψαν από τον εν λόγω διαγωνισμό και εκτέθηκαν για πρώτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής στη Σιγκαπούρη τον περασμένο Οκτώβριο.   Τα αρχιτεκτονικά έργα που αποτυπώθηκαν μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό περιλαμβάνουν οικοδομήματα καταξιωμένων αρχιτεκτόνων όπως Ζάχα Χαντίντ, Άλβαρο Σίζα Βιέιρα, B720 Arquitectura, Bjarke Ingels & JDS Architects και άλλων.   

O κάθε βραβευμένος καλλιτέχνης ερμηνεύει την πολυπλοκότητα της αρχιτεκτονικής σε ένα κατανοητό δισδιάστατο μέσο, που είναι η φωτογραφία, με σεβασμό και ιδιαίτερη προσοχή στον χαρακτήρα, τη λεπτομέρεια και το περιβάλλον του αρχιτεκτονικού έργου.   

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στους Hufton + Crow για το αρχιτεκτονικό έργο της Zaha Hadid, Κέντρο Heydar Aliyev στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Τα βραβεία πραγματοποιούνται με τη στήριξη της εταιρείας Sto και στηρίζονται από το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής. Αυτή είναι και η πρώτη φορά που παρουσιάζονται στην Κύπρο.   

Κάθε χρονιά περισσότεροι από δύο χιλιάδες σημαντικοί φορείς, εταιρείες και ιδιώτες από τον χώρο της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού συναντώνται στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ αρχιτεκτονικής στον κόσμο, το οποίο και βραβεύει την αρχιτεκτονική αρτιότητα σε διεθνές επίπεδο.   

Ώρες Επισκέψεων Έκθεσης: 10:00 – 18:00 (καθημερινά) και Σάββατο 10:00 – 13:00 


Μεγάλος Νικητής, Hufton + Crow, Heydar Aliyev Center, Μπακού (εσωτερικό).

2ο Βραβείο, Hufton + Crow, Heydar Aliyev Center, Μπακού (εξωτερικό).

2ο Βραβείο, Βίκτορ Ρομέο, Cayan Tower, Ντουμπάι. 

Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου