Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο
''Η μορφή είναι η δημιουργική μας γλώσσα, με την οποία εκφράζουμε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, μέσα στις οποίες ενσαρκώνουμε το χαρακτήρα μας, την προσωπικότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Η αρχιτεκτονική μορφή είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο διαμορφώνουμε τη συνείδηση, τη διάθεση του ανθρώπου...''

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Δυναμικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός

Photo 03.jpgΟι αρχιτέκτονες του γραφείου D*Haus ενσάρκωσαν τη δυναμική και την κίνηση της ζωής μέσα από τον σχεδιασμό κατοικίας, στην οποία έδωσαν την ονομασία D*Haus project.

Η μοναδική αυτή αρχιτεκτονική δημιουργία διαμορφώνει την ίδια της τη φόρμα ανάλογα με την ώρα, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες. Η διαμόρφωση της σύνθεσης της κατοικίας, μας δίνει 8 καινούργιες παραλλαγές της αρχικής.

Photo 02.jpg

Το έργο σχεδιάστηκε αρχικά για τις περιοχές της Λαπωνίας, όπου εκεί οι κάτοικοι έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με ακραίες καιρικές συνθήκες. Όμως δεν γνωρίζουν όλοι ότι στη Λαπωνία εκτός από το βαρύ χειμώνα, το καλοκαίρι είναι πολύ ζεστό, και γι' αυτό ο σχεδιασμός μιας τέτοιας κατοικίας μπορεί να υιοθετηθεί σε όλο τον κόσμο.

Photo 01.jpg

Οι αρχιτέκτονες βασίστηκαν σε ένα μαθηματικό τύπο για να πετύχουν αυτόν το σχεδιασμό και συγκεκριμένα σε μια σπαζοκεφαλιά   του γνωστού Άγγλου Henry Dudeney : ένα ισόπλευρο τρίγωνο έχει κοπεί με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζει ένα τετράγωνο. Με αυτόν τον τρόπο, οι αρχιτέκτονες διαίρεσαν την κατοικία σε 4 ξεχωριστές ενότητες.
Photo 04.jpg
Με την βοήθεια ειδικού μηχανισμού οι τοίχοι μπορούν να μετακινούνται πάνω σε σιδηροτροχιές- οι εσωτερικοί τοίχοι μετατρέπονται σε εξωτερικούς το καλοκαίρι, ενώ ολόκληρο το σπίτι μπορεί να περιστρέφεται σε σχέση με τον ήλιο.

Photo 05.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου